MERSİN / TOROSLAR - Atatürk Ortaokulu

OKUL SAĞLIĞI

Eyl

19-23 Eylül Demokrasi Haftası okulumuzda kutlanmıştır. Emeği geçenlere teşekürler.

Eyl

Okulumuzda İlköğretim Haftası çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda; Kızılay , öğrenci- öğretmen-veli işbirliği ile düzenlediğimiz "Kan Bağışla Can Bağışla" etkinliğimizde 397 ünite kan bağışı yapılmıştır.

Ağu

Kadına yönelik şiddet; kadınlarınmaruz kaldıkları fiziksel,cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karşımıza çıkıyor.

Nis

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Finali Mersin Valisi Sayın Ali İhsan SU'nun teşrifleri ve Akdeniz İlçe Belediye Başkanı M. Mustafa GÜLTAK ile İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA' nın katılımlarıyla Millet Bahçesi Sahil Etabı' nda gerçekleştirildi.

Nis

İslamiiyetin doğuşundan başlayarak islam medeniyetinin bilim ve teknoloji alanlarındaki teori ,uygulama,keşif ve icatlarının tarihi bakış açısı ile öğrencilere tanıtmaya,bilim adamlarının düşünce ufuklarının,kurum ve idarecilerin bilime yaklaşımlarının öğretilmesine  yönelik eğitim  öğretim ortamında yenilikçi çalışmalara ihtiyaç duyulmatadır.Bu sebeple çalışmamızda Büyük Türk Bilginlerinden olan  bilim tarihimizde önemli yere sahip olan müslüman bilim insanlarımıza yönelik geliştirilen etkinliklerle ortaokul öğrencilerimize temel değerlerin kazandırımsı amaçlanmıştır.                                      Atatürk Ortaokulu olarak eTwinning MüslümanBilim insanları ile Değerlerim projesinde birinci gelen afişimizi belirledik ve Müslüman Bilim İnsanları ile Değerlerim  projesinde İbni Sina ile ilgili okul panosunu hazırlandık.